Hyvän joulun toivotukset ja kurkistus tulevaan kauteen

22.12.2021

Hyvä Nikkariperheen jäsen

Harrastamisen näkökulmasta kulunut vuosi on ollut haastava. Korona pandemian johdosta toiminta oli käytännössä pysähdyksissä koko kevään 2021. Onneksi elokuussa tilanne näytti paremmalta ja päästiin aloittamaa kausi jäällä lähes normaalisti. Heti alkuun haluankin kiittää jokaista seuran jäsentä ja toimintaa tukenutta henkilöä, yritystä ja yhteisöä siitä työstä, jota itse kukin yhdessä ja yksinään on tehnyt jotta olemme näin hyvässä tilanteessa.

Kuluneen vuoden aikana saatiin oppia monista asioista. Vähäisin oppi ei ole ollut se, kuinka sitoutunut joukko Nikkarit on. Haastavimmistakin tilanteista ollaan selvitty kekseliäisyydellä, heittäytymisellä, sitoutumisella – kaiken kaikkiaan Nikkarit- hengellä. Vanha sanonta, että kaikki mahdollinen tehdään heti ja mahdottoman tekemiseen menee pidempi aika, toimii edelleen.

Nyt kun syyskausi on pelattu ja paketissa, voimme todeta toiminnallisten ja kilpailullisten tavoitteiden täyttyneen, jopa ylittyneen. Palaajat ja toimihenkilöt löysivät tiensä takaisin hallille heinä-elokuussa eikä merkittäviä poistumia esiintynyt. Yhdenkään joukkueen toiminta ei ole ollut uhattuna, joissain väki on jopa lisääntynyt.

Vaikka kevätkausi on vielä pelaamatta, on Seurassa katseet suunnattu eteenpäin ja valmistautuminen tulevaan on jo alkanut. Kilpailullinen menestys vanhemmissa joukkueissa U15 – U18 on ollut niin hyvää, että se antaa mahdollisuuden suunnitella tulevaa kautta 2022–2023 siltä pohjalta, että HYRI U16 karsii U16 SM- sarjaan ja HYRI U18 pelaa Mestistä. Näiltä pohjilta on mahdollista myös hakea paikkaa U20 Mestikseen. U15 ja U17- joukkueiden pelaaminen ja saavutukset vahvistavat näkymää siitä, että tulevalla sarjakaudella 2022–2023 HYRI- joukkueiden kilpailulliset tavoitteet voidaan saavuttaa. Kilpajoukkueiden menestys mahdollistaa harrastamisen ja pelaamisen aina korkeimpia sarjatasoja myöten omien kaupunkien lähihalleissa. HYRI yhteistyö mahdollistaa useat peliryhmät, jotka turvaavat kilpaurheilun vastapainona harrastamisen jatkamista sopivalla tasolla (esim. U17 Alempi ja useammat peliryhmät U14 ja U15 ikäluokissa).Voimme katsoa HYRIn 7- vuoden taipaleen onnistuneen tähän mennessä arvosanalla hyvä.

Nikkareiden ja Ahmojen yhteisjoukkueiden (HYRI) menestyminen ei ole mahdollista ilman nuorimpien ikäluokkien kiekkokoulusta - U14:sta tekemää hyvää työtä. Yhdenkään kilpajoukkueen menestyminen ei ole mahdollista, jos jääkiekon perusasioita ei opetella ja harjoitella hyvien valmentajien ohjauksessa, innokkaiden pelaajien sitoutumisen ja toimintaa tukevien vanhempien tukea. Tästä vilpitön kiitos jokaiselle Kiekko-Nikkarille.

Nyt on kuitenkin aika laittaa luistimet ja pelivälineen sivuun hetkeksi ja keskittyä nauttimaan joulusta ja yhdessäolosta perheen parissa.

Toivotankin jokaiselle Kiekko-Nikkarille rauhallista sekä rentouttavaa joulua ja hyvää sekä vähintään yhtä menestyksekästä vuotta 2022.

Juha Leppänen, Puheenjohtaja