KIEKKO-NIKKAREISTA OLYMPIAKOMITEAN TÄHTISEURA

11.5.2020 klo 22:00Kiekko-Nikkarit on 8.4.2020 hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Kiekko-Nikkarit on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tasollaan ja tavallaan hyvässä seurassa!

Tähtiseurastatus on luonnollinen jatkumo sille työlle jota seura on tehnyt aiemmassa laatujärjestelmässä Sinettiseurana vuodesta 1993 alkaen. Linkki vuoden 1993 sinetin luovutusstilaisuuteen

Kiekko-Nikkarit oli Suomen jääkiekkoliiton sinettiseura numero 3, nyt olemme Suomen jääkiekkoliiton tähtiseura numero 3. Olemme siis koko olemassaolomme ajan pyrkineet olemaan etulinjassa kehitettäessä seurojen toimintaa entistä paremmaksi.

Kuluneiden kymmenen kuukauden aikana seuran toiminta avattiin ja arvioitiin pienintä yksityiskohtaa myöden. Paljon parannettavaa löydettiin mutta paljon jo hyvällä mallilla olevia asioita löytyi myös.

Yhtä ylpeitä kuin olimme vuonna 1993 saatuamme Nuori-Suomi Sinetin olemme tänään kun pitkäjänteinen työmme turvallisen, kehittävän ja jokaista jäsentämme tukevan toimintaympäristön puolesta palkitaan nyt tähtiseurastatuksella. Nöyränä otamme tunnustuksen vastaan ja pyrimme olemaan tähden arvoisia tulevina vuosinakin, jotta tähti pysyy hallin seinällä mahdollisimman pitkään - puheenjohtaja

Tähtiseuratunnus on koko seuran ponnistus, ei yksittäisten henkilöiden vaan ihan jokainen seuran jäsen, joukkue, toimihenkilö, työntekijä omalla panoksellaan on mahdollistanut tähtiseuratunnuksen saamisen. Kiitos siis kuuluu meille kaikille

 

                        -Seura on sen jäsenten summa-

 

 

Liitteet