Harrastamisen kustannukset Kiekko-Nikkareissa

10.10.2023

Viimeaikoina on julkisuudessa ollut paljon keskustelua harrastamisen kustannuksista, erityisesti jääkiekon osalta. On totta ettei jääkiekko ole lajeista halvin mutta toisaalta on tarkoituksellisesti tai tahattomasti haluttu korostaa lajin kalleutta.

Oli miten oli, Kiekko-Nikkarit haluaa avoimesti kertoa mitä jääkiekon harrastaminen maksaa Kiekko-Nikkareissa. Alla on lueteltu ainoastaan kausimaksujen laskutusten kautta seuralle ja joukkueelle kertyneet kulut. Mukana ei ole erillisiä turnauksia tai leirejä joihin on kerätty maksu erikseen. Laskelma on suuntaa antava ja pitää sisällään joukkueen perustoiminnan eli mm. harjoittelun, pelaamisen, seuran jäsenmaksun, valmennuskulut, seura- ja varustemaksun sekä seura-asun.

Vertailtaessa maksuja eri joukkueiden/ikäluokkien kesken tulee huomioida eri joukkueiden/ikäluokkien pelaajamäärien vaihtelu. 

Kustannukset joukkueittain kaudella 2022-2023

 JoukkueKustannukset
U8520 €
U9600 €
U10700 €
U11640 €
U12828 €
U13760 €
U14800 €
U18 Mestisn. 3500€
U19 III-Divn. 1350
U19 II-Divn. 1900 €
U20 Mestisn. 3 050 €
Miehet II-Div830 €

Lastenkiekkovaiheessa U8 - U14 pelaajakohtaiset kustannukset ovat noin 40% huokeammat pääkaupunkiseudulla toimivan verrokkiseuran pelaajakohtaisiin kustannuksiin verrattuna


Perinteisessä joukkuetoiminnan mallissa muodostuu kuluja oikeastaan seurasta riippumatta hyvin samankaltaisesti. Suurin jääkiekon kustannuksiin vaikuttava tekijä on jääharjoittelu eli tilakustannukset, tämän jälkeen tulee erilaisia kuluja sen mukaan, miten, kuinka paljon ja minkälaista toimintaa järjestetään. Joukkueessa kustannukset lasketaan yhteen ja jaetaan joukkueen harrastajien kesken, näin saadaan laskettua pelaajakohtainen kausimaksu. Lisäksi suuri harrastamisen kustannuksiin vaikuttava tekijä on välineet, eli jääkiekossa henkilökohtaiset varusteet, joiden hankinnasta jokainen päättää itse. 


Allaolevasta videossa Juha Lind (Viikingit) avaa hyvin sitä mistä kustannukset muodostuvat

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.