Max Kenig, Kolmen seuran yhteinen taitovalmentaja

9.6.2018


Suomen Jääkiekkoliiton taitovalmentajahankkeen rahoitus mahdollisti Kiekko-Nikkareiden, Jää-Ahmojen ja HPK Juniorijääkiekon yhteisen taitovalmentajan palkkaamisen.

AP- Taitovalmentajan työpanos kattaa E-D- ikäluokat, työpanos jakaantuu tasan kaikkien kolmen seuran kesken. Taitovalmentaja ei tee valmennustyöta joukkueiden valmentajienpuolesta vaan tavoitteena on tukea valmentajia arjen valmennustyössä. 

Taitovalmennuksen tavoite on yhtenäistää valmennuksen toimintatapamalleja, tavoitteita ja arjen valmennusta Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Kun jokainen valmentaja tuo oman osaamisensa valmennustyöhön saadaan aikaiseksi konsepti, joka mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yhtäläisen mahdollisuuden pelata jääkiekkoa omien taitojen ja tavoitteiden mukaisesti riippumatta siitä missä ensimmäiset vuodet C-nuoriin asti jääkiekko harrastaa.

Taitovalmennus on valtava ponnistus Suomen jääkiekkoliitolta (yli 2M€ seuraavana kolmena vuotena). Se mahdolistaa kokopäiväiväisen, ammattitaitosen valmennuksentuen yli sadassa seurassa Suomessa. Suomessa mikään muu lajiliitto ei panosta vastaavalla tavalla valmennukseen. Alkava kolmivuotiskausi on jo kolmas perättäinen ja osaltaan sen tuloksista olemme jo päässeet nauttimaan nuorten jääkiekkoilijoiden menestyessä kansallisesti ja kansainvälisesti.

SJL ei yksistään kustanna taitovalmennusta vaan seurojen osuus palkkauskuluista on noin puolet. Jääkiekkoliiton ja seurojen panostaessa näinkin mittavasti,on kohtuullista odottaa, että jokainen meistä pelaajista, valmentajista ja joukkueiden johtoryhmistä ja pelaajien tukiverkostosta hyödyntää tämän panostuksen omien tavoitteidensa näkökulmasta mahdollisimman hyvin.